achtergrond1 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
achtergrond3 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
achtergrond6 Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
De-Waal-1-header Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel
achtergrond1.jpg
Leven, is het meervoud van lef!
Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, is wat je doet!
Loesje
achtergrond1.jpg
Zijn wie je bent, dat is geluk!
ERASMUS
achtergrond1.jpg
Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen...
LICHAAMSWIJSHEID
achtergrond1.jpg
We cannot solve our problems with the same way of thinking we used when we created them.
ALBERT EINSTEIN

Over mij

Mijn naam is Anita Krijt en ik ben geboren in Apeldoorn (1970). Voor mijn praktijk GroenvanHart heb ik lange tijd als adviseur P&O (Personeel & Organisatie) gewerkt. Met veel gedrevenheid en plezier adviseerde ik leidinggevenden en medewerkers over verzuimbegeleiding, communicatie, werving & selectie, opleidingen en persoonlijke ontwikkeling.

In die tijd kon je mij best een workaholic en perfectionist noemen. Mijn werk vond ik belangrijker dan mijn privéleven en ik maakte lange dagen. Aangezien ik zelf wel door had dat dit niet gezond voor mij was, ben ik verschillende opleidingen gaan doen. Vragen zoals “wat wil ik echt?” en “hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd?” kwamen op mijn pad.

Regelmatig voelde ik een spagaat tussen aan de ene kant mijn sensitieve kant en aan de andere kant mijn zakelijke rationele kant. In 2010 startte ik met de 3-jarige opleiding Rebalancing. Mijn wens: meer in contact met mijn gevoel. In 2012 volgde ik daarnaast een opleiding voor mijn werk, Dienend Leiderschap. De bedoeling was dat ik managers zou faciliteren bij hun ontwikkeling in leiderschap. Alleen leiderschap begint bij jezelf, dus in dit geval bij mij. Hierdoor kreeg een flinke duw om meer naar mijn hart te luisteren. Ik stopte met mijn werk en verhuisde in april 2013 naar Texel om te gaan samenwonen met mijn vriend en zijn kinderen.

Als coach/rebalancer ben ik authentiek, betrokken, sensitief, doortastend, energetisch en vrolijk. Aanraken van het lichaam vind ik een prachtige en directe manier om te werken aan meer bewustzijn. In het lichaam zit veel wijsheid. Met aandacht en rust ben ik bij jou aanwezig en zo ontstaat er een vertrouwde ruimte om het contact met je lichaam te herstellen. Keer op keer ben ik enthousiast over wat er gebeurt als je werkelijk durft te voelen.

In 2012 kwam ik in contact met Do-In yoga, deze zachte vorm van yoga sprak me gelijk aan. Vooral de meridiaanstrekkingen, deze strekkingen geven je hele lichaam een energetische boost en ik voelde me snel leniger worden. Sinds 2014 ben ik gediplomeerd om hierin ook les te geven.

Ik ben de enige rebalancer en Do-In yogadocent op Texel en lid van het Platform Rebalancing Nederland.

Door mij gevolgde opleidingen:

 • HBO- Academie Mens & Arbeid
 • Reiki I en II
 • Transformationeel coachen, Orbis
 • Mindfulness/Zijnsoriëntatie
 • Rebalancing, school voor Lichaamswerk en Bewustzijn
 • Dienend Leiderschap (servant leadership), NIVSL
 • Do-In Yoga docentenopleiding
 • UWTH (Universal white time healing)
Over lichaam en balans

Wanneer je geestelijk in balans wilt zijn, dan heb je ook een lichaam nodig die in balans is. Je lichaam en je geest hebben effect op elkaar. Als je wilt veranderen, zul je ook van binnenuit moeten veranderen.
Na jaren opleidingen en toepassen, heb ik ervaring opgebouwd met het ‘lekker in mijn lichaam zitten’ en‘in balans zijn’. Ik merk wat het met mij doet en dit gun ik een ander ook graag. Voor mij bestaat lichaam en balans uit verschillende elementen:

 • Voelen: meer in contact met je gevoel
  We zijn geneigd om vanuit ons denken veel dingen te willen verklaren, maar alleen denken/piekeren levert niet veel positiefs op. Meer vanuit je gevoel leven, geeft je meer rust aan je hoofd.
 • Lichaam: vitaal en gezond
  Een lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, het vraagt om er bewust mee om te gaan. Eet gezond en natuurlijk en laat je lichaam bewegen.
 • Bewustzijn
  Rebalancing en yoga maken je bewuster van je eigen lichaam en met mediteren kun je eigen bewustzijn vergroten. Wanneer je bewuster aanwezig bent, kun je makkelijker je eigen keuzes maken, je eigen ruimte vergroten en meer rust ervaren.
 • Ontspanning
  Soms is het moeilijk om echt te ontspannen, omdat we zo gewend zijn aan onze drukke en hectische maatschappij. Ruimte maken voor je ontspanning is echt noodzakelijk om je eigen Ki (levensenergie) levendig te houden.
 • Dankbaar en liefdevol
  Als je dankbaarheid voelt voor de dingen die er wel in je leven zijn, zul je merken dat je veel gelukkiger bent. Wanneer je liefdevol met anderen omgaat, dan vermenigvuldigd dit zich. Leef vanuit je hart!
 • Humor
  Humor is echt een spirituele kracht! Het kan je bevrijden van je dualistische denken. Wanneer jij niet om jezelf kunt lachen, dan is je ego de baas over je stemming en emoties. Lach om je eigen eigenaardigheden!

. . . en dan ga je vanzelf stralen!

Lees verder

Klik hier voor meer informatie

anita_over_ons Anita - GroenvanHart yoga praktijk en centrum voor lichaam en balans Texel

GroenvanHart

Groen staat voor mij voor: puur, gezond, authentiek en rust

En hart: leven vanuit uit mijn hart, liefdevol en geduldig

Deze combinatie is waar GroenvanHart voor staat.

GroenvanHart


Hogereind 33b
1793 AE  De Waal
06-51682165
anita@groenvanhart.nl

ontwerp & techniek: Webjongens.nl © 2022